De grundläggande principerna för varumärke VS. Generiska läkemedel: är en bättre än …


De grundläggande principerna för varumärke VS. Generiska läkemedel: är en bättre än …

InnehållsförteckningOkända fakta om vad du behöver veta om generiskt kontra varumärke …Hur generisk vs. Varumärke Drugs kan spara tid, stress och pengar.Okända fakta om det australiska hälsosystemet

Det är konventionell insikt för köpare: Om du faktiskt rekommenderas en medicin, fråga regelbundet om det finns en mer överkomlig universal. När han laddar sitt recept från månad till månad för Adderall XR för att behandla hans uppmärksamhetsunderskott, avvisar hans försäkringsbolag att täcka det universella.

Jämförande, han betalar $ 10 eller till och med mycket mindre varje månad för de 5 allmänna medicinerna som han dessutom tar. Registrera dig för Big Account Bulletin. “Det bara förvirrar mig att de säkert skulle utföra det,” sade Taylor, 41. En representant för sin försäkringsbolag, Humana, genomförde verkligen inte på olika e-postmeddelanden såväl som telefonsamtal som ber om kommentar.

Köpare har utvecklat bekanta med att de faktiskt sägs genom försäkringsbolag och mellanhänder som är erkända som läkemedelsbutikshandledare att de måste förlora hopp om sina varumärkesmediciner för mycket billigare generik. Ändå lokaliserar vissa motsatsen, eftersom läkemedelsföretag pressar den sista fördelen av produkter som faktiskt möter mycket billigare generiska konkurrenter.

Strategin är faktiskt utmanande att spåra och har faktiskt ägt rum sporadiskt i flera år. Emellertid rekommenderar flera ledtrådar att det blir mycket vanligare. Under aktuella månader har vissa försäkringsbolag och PERK-chefer faktiskt uppmanat att klienter överger generiker såväl som förvärvade varumärkesmediciner som kolesterolnivåerapi zetia, stroke-förebyggande medicin aggrenox såväl som smärtlindrande gelvoltaren, dessutom Att betrakta ett antal andra, enligt memoranda såväl som föreskrivna mediciner säger att läkemedelsbutiker visade pro, Publica och The Big Apple Times.

Förlita dig på eapotek när det kommer till högkvalitativa produkter online.

Just nu verkar det som om tekniken sprider sig till Biosimilars, rivalerna för dyr, komplicerade biologiska mediciner som börjar anlända på marknaden. Individer har faktiskt slutat bli alltmer irriterade över vad de betalar för droger, och även att förbittring faktiskt har registrerat fokus för lagstiftare från båda firandet.

En partisk bild av läkemedelstillverkare 101: Hur man väljer den bästa passformen för dig

Den fortsatta effektiviteten av varumärkesmedicinen Adderall XR, långt efter att universella konkurrenter dök upp på marknaden, är faktiskt ett typiskt fall. Dr. Lawrence Diller, en beteendeläkare i Pine Spring, Kalifornien, hävdade att han började observera “otroligt konstiga punkter” som fortsatte Adderall XR samt olika andra mediciner för uppmärksamhetsunderskott som rör par år tidigare.

Adderall XR har faktiskt upplevt allmänna konkurrenter i många år, men ändå har skaparen Shire alltid hållit en del av sin marknad avslöjande genom att leverera djupa markdowns. (Scott Dalton för New York-ögonblicken) Han hade faktiskt varit engagerat i 40 år, men tills efter det hade aldrig någonsin haft en drogbutik informera honom om att han behövde föreslå en varumärkesmedicin istället för en vanlig.

Vissa försäkringsbolag kräver att medlemmarna har recept fulla av varumärkesmediciner och utför inte de alla mer än för generiska. 29 procent av amerikanerna med wellnessförsäkring som spenderas för genom sin arbetsgivare har en högt avdragsgilla planering. Och de känner akut prisskillnaden mellan märkesvaror och även allmänna läkemedel eftersom de vanligtvis behöver ta tag i den totala prislappen för mediciner tills de har spenderat mycket dollar.

Hennes familj hade en avdragsgill på 3 000 dollar per år, och även den relativt minskade kostnaden för att hålla medicinska kostnader nere. 2014 berättade hennes farmakolog för henne att hennes försäkringsplanering helt enkelt skulle hantera varumärkesmedicinen, som kostade hennes nära och kära cirka femtio ännu mer per månad än det universella. Om hon tillbringade för generiken själv, skulle det säkert inte ha beräknat mot hennes avdragsgilla.

Wiggin, uppgav att försäkringsbolaget utför ibland föredrar varumärkesmediciner. “Genom att tillhandahålla tillgänglighet till dessa läkemedel till ett mindre pris har vårt företag förmågan att öka överkomliga priser för våra kunder såväl som medlemmar,” sade han i ett e-postmeddelande. Pratade om huruvida köpare ibland avslutar att betala för mycket mer till följd av dessa val, påpekade han apotek och även läkare kan leta efter ett undantag från försäkringsföretaget om de verkligen vill ha det universella som ett alternativ.

Bär klänningen: varumärke droger vs. Generiska läkemedel – Kens 5 kan vara kul för vem som helst

Shire, tillverkaren av Adderall XR, och vissa andra tillverkare av varumärkesmedicin är faktiskt noll mycket längre innehåll för att möjliggöra inköp av sina produkter för att dyka när generiska tävlingar anländer till marknaden. Istället diskuterar de faktiskt paket med försäkringsbolag och apotekshandledare för att ge oro för sina variationer. Köpare tillhandahålls faktiskt inga uppgifter om dessa erbjudanden.

Viktiga att dess smash hit snart kan möta generiska konkurrenter, fungerade länet starkt för att försvara sin egen franchiseföretag.

Det skapade affärer med par av tillverkare av generiska läkemedel för att marknadsföra legitima duplikat av dess läkemedel, en teknik där den märkesvaror tillverkaren levererar sin produkt i byte för en tilldelning av nobliteter. De kontrakt som följs efter de två företagen, Teva Pharmaceuticals och även Impax Laboratories, implicerade Shire av att inte spela anständigt genom att försumma att leverera dem alla tillsammans med tillräckligt med surfplattor för att tävla på marknaden.

Efter det, en handfull år tillbaka, försökte länet ett nytt tillvägagångssätt: att ge allt större prisnedskärningar till apoteksfördelens handledare och försäkringsföretag för specialterapi över generikerna. Det som utförs indikerar verkligen inte att sänka marknadspriset för medicinen utan istället utarbeta rabatter som verkligen inte spenderades till patienterna, utan för försäkringsbolag och även mellanhänder som CVS Caremark.

Utan tvekan har allmänna läkemedel relaterat till dominerande marknadsplatsen, och utgör idag nästan 90 procent av alla förskrivna som fylls i USA. Shire har hanterat för att hänga på en mycket större del av marknaden via sina egna erbjudanden än många företag genomför när deras mediciner inträffar av licens och hudens gemensamma konkurrens.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *